CFRub ialah salah satu produk tasneem naturel bagi membantu mengurangkan batuk berkahak, selsema, asma, mencairkan kahak dan mengurangkan suhu ketika demam.

Asal asalnya Tasneem Naturel cuma ada CF Rub balm,tapi selepas tu Hq mengeluarkan CF Rub Roll On dan juga body wash.

Bahan yang digunakan dalam CFRub

Di dalam cfrub terdapat 7 jenis essential oil(EO) yang diblend bagi memberi manfaat dan kesan terbaik kepada pengguna. 7 jenis EO tersebut ialah:

  1. Eucalyptus –  juga dikenali sebagai minyak kayu putih. Ia membantu mencairkan kahak dan merawat alahan resdung. Ia juga membantu merawat asthma dengan bertindakbalas terhadap membrane mucus dengan mengurangkan perembesan lendir.
  2.  . Lemon – dengan aroma citrus yang menyegarkan, lemon mempunyai sifat antioksida. Ia membantu menurunkan suhu badan ketika demam dan mencegah jangkitan
  3. Cypress– merupakan agen antibakteria. Ia membantu mencairkan kahak dan membantu merawat jangkitan pernafasan yang disebabkan oleh penumbuhan yang terlalu cepat bakteria.
  4. Lavender – membantu seimbangkan hormon dan tekanan menghasilkan mood yang lebih stabil  sekaligus membantu tidur yang lebih berkualiti.
  5. Orange – orange kaya dengan antioksida dapat menghapuskan toksin di dalam badan dan membantu untuk lebih fokus dan produktif. Juga membantu keluar dari tekanan dan kemurungan yang boleh menyebabkan keletihan.
  6. Tea tree – dikenali sebagai minyak pertolongan cemas. Ia bersifat antibakteria. Ia membantu masalah pernafasan dan membantu merawat jangkitan virus dan bakteria. Juga membantu melegakan selsema, batuk dan asthma.
  7. Frankinsence – membantu meningkatkan daya tumpuan. Ia juga memperlahankan aktiviti sistem saraf sekaligus meningkatkan kualiti tidur.

     Cara Penggunaan CFRub

Testimoni Pengguna CFRub

Antara testimoni yang diterima oleh pengguna CFRub Tasneem Naturel

Nak tahu lebih lanjut atau nak cuba CFRub, boleh klik sini   atau boleh juga klik

FB Page : MamasThought

Nak tahu senarai agen Tasneem Naturel di seluruh Malaysia? boleh klik sini terus ya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *